Når det kommer til bilen, så elsker de fleste at kunne spare lidt penge.

Ved biler er der typisk altid regninger og de sjældent små. Det er derfor med at spare hvor man kan. En af de områder hvor du rent faktisk kan spare en del penge er dæk. Ingen bil kan klare sig uden dem, så du er nød til at have dem. Det behøves dog ikke koste en formue.

Hvad type dæk skal du købe ?

Først og fremmest kan man vælge mellem 2 kombinationer. Den ene er med sommerdæk / vinterdæk og den anden er med helårsdæk. Her gennemskuer man hurtigt at den første med 2 forskellige dæk nok er den der i første omgang koster mest. Ikke alene fordi du skal have 2 sæt fælge. Her lander sommerdæk typisk på de flotte alufælge og om vinteren køre du med kedelige stålfælge. Det er ikke den fedeste løsning, men det er uden tvivl den sikreste. 

Alternativet er et helårsdæk du kan have på bilen hele året rundt. Så kan du sætte dem på de flotte fælge og have dem på bilen hele året rundt. Det koster kun 1 sæt fælge og 1 sæt dæk. I det lange løb, hvis du beholder din bil længe, vil udgiften nok blive næsten lige så stor, da du kører flere kilometer på vinter/sommer kombinationen. Men skifter du bil med jævne mellemrum. Så er det en billigere løsning. Du kan nemt spare adskillige tusinde kroner. Penge som du jo så kan bruge på andre spændende ting, som frækt lingeri til kæresten eller måske noget mere gejl til bilen. 

Sikkerheden !

Sikkerheden spares der desværre en lille anelse på, ved at vælge helårsdæk. De er de seneste år blevet meget bedre, men de klarer sig ikke helt så godt om vinteren som vinterdæk gør. Ligeledes fungerer de heller ikke optimal om sommeren. Så det er her man skal afveje lidt hvad man vil. Når det er sagt, så skal fanden heller ikke males helt på væggen. Det er ikke sådan at du nu kører direkte usikkert. Du kan dog nemt opleve et par meter længere bremselængde både sommer og vinter.