Ordet DeFi er en sammensætning af ordene “decentralized” og “finance”. På dansk kan man kalde det for decentraliseret finans, og det hænger lidt sammen med kryptovalutaer. DeFi tilbyder finansielle instrumenter uden brugen af mellemmænd. Disse mellemmænd kunne være brokers, børser eller banker. Alt dette sker ved hjælp af smart contracts, som du nok allerede ved blev populariseret af Ethereum.

Dette kan du på DeFi platforme

På de forskellige DeFi platforme kan man mange ting, og skulle vi give nogle gode eksempler så ville det være følgende ting:

  • Låne penge til andre
  • Låne penge fra andre
  • Spekulere på forskellige hændelser
  • Derivater
  • Meget andet!

Sådan kommer du selv i gang med at bruge DeFi

Som du kan se, så kan man mange forskellige ting på disse platforme, og der bliver hele tiden udviklet på dem. For nogle år siden kunne man kun låne penge, men i dag er der meget andet. Hvis vi tager et kig på, hvordan det hele fungerer, så fungerer det ved at anvende blockchainen til vores fordel. Det ville ikke være muligt at opbygge sådan et system uden en blockchain.

For at komme i gang med at anvende DeFi, så skal man kende lidt til blockchain, og hvordan man interagerer med en. Mange af platformene kører på Ethereum netværket, og det er derfor nemmest for dig at komme i gang hvis du køber noget Ether, som er valutaen. Denne skal du opbevare på en wallet, der er kompatibel med platformene. Typisk anvendes MetaMask, som er en udvidelse til Chrome og mange af de andre populære browsere. Har man dog en Ledger Nano S, så kan man tilslutte den til sin computer, hvorefter man kan tilføje den til MetaMask.

Det er blevet meget mere brugervenligt at have med kryptovalutaer at gøre sammenlignet med for få år siden, hvor man skulle have en del teknisk viden for ikke at lave fejl. Denne udvikling er vi meget glade for at se – og det er den almindelige bruger nok også.