Skal der sælges hus bør der males

Når man står overfor at ville sælge ens hus, så skal man straks overveje hvad man kan gøre for at optimere huset på forskellige leder og kanter. Det gælder især de ting der eller vil figurere i tilstandsrapporten, men naturligvis også det man kan gøre for at præsentere huset allerbedst. Når man sælger hus er man i konkurrence med alle de andre huse i området, og derfor kan man med godt forarbejde forbedre sine chancer mærkbart. Man skal se på dette som en investering, der meget hurtigt vil blive indfriet. Derfor er risikoen for et “tab” også meget lav. Det er fundamentalt set en garanteret værdiforøgelse af sit hus, når man forbedrer det med et salg for øje. 

Hvad skal man gøre?

Udover de ovennævnte ting der kan give problemer på tilstandsrapporten, så er det første man bør gøre at få malet huset, gerne både facade og vægge. Det vil med et snuptag forvandle huset, og få det til at se helt nyt og luksuriøst ud. Det er desuden også et benspænd, der gør det markant nemmere for dig og din familie at få ryddet ud i jeres ting og sager. Jo mere enkelt og minimalistisk man kan præsentere huset, jo nemmere er det at sælge. Dette skyldes, at køberne har brug for et lærred de kan projicere deres drømme op på. Det skal være nemt for dem at forestille sig en flytten rundt på møbler og funktioner i huset. Hvis det hele roder og ser tungt ud, så kan man interesserede købere ikke overskue denne mentale øvelse, og går hurtigt videre til næste hus.

Få malet professionelt

Det siger næsten sig selv, men det bør alligevel understreges, at man skal finde et malerfirma til en sådan opgave. Det er både fordi det er den stor opgave, men også fordi det er afgørende at kvaliteten af arbejdet er høj. Det vil direkte sætte sit mærke på salgsprisen i positiv eller negativ forstand hvordan der er blevet malet, og en middelmådig omgang er ikke besparelsen værd. De penge man på en måde sparer ved at male selv, og husk at man skal overveje hvad man mister ved ikke selv at arbejde, kan man også tabe på den pris huset går til, eller de ekstra måneder der går, hvor man ikke får solgt. Der er derfor ingen grund til ikke at gå til fagfolk, når man på denne måde skal optimere et hus inden salg. Det er heldigvis blevet rigtig nemt ikke bare at finde en lokal maler, men også at få flere malerfirmaers tilbud. Det foregår via sider som maler-oversigt.dk, der tilbyder at indhente op til tre tilbud fra malere på Frederiksberg. Nemmere kan det ikke blive. 

Som overskriften sagde, så skal der males hvis man skal sælge, og I ønskes hermed held og lykke med både det forberedende arbejde og selve salget. Det er en fantastisk følelse at få solgt til prisen eller over, og det er i med ny maling sat godt i stilling til at opnå.