Der er mange, der hvert år pludselig opdager, at der har dannet sig fugt i deres hjem.

Det kan blandt andet være noget, der kommer til udtryk via maling, der pludselig bobler op og skaller af, det kan ses via grimme skjolder på belægningen på væggene, det kan ses via råd, og så kan det også lugtes. Når først der er fugt i et rum, vil det nemlig være svært at skjule, idet det lugter råddent.

Mange sukker højlydt, når de opdager fugten, men heldigvis er det til at bekæmpe.

Lokalisér først hvor fugten kommer fra

For dig handler det først og fremmest om at finde ud af, hvor fugten kommer fra. Det kan for eksempel være, at der er tale om opstigende fugt i sokkel, hvilket betyder, at der kommer vand ind i dit fundament udefra. Her findes der nogle forskellige løsninger, du kan benytte dig af som for eksempel elektroosmose.

Men det kan også være, at fugten kommer ind fra siderne, og du derfor har fået fugt i murstensvæg, og derfor er det bedre for dig at få lagt dræn rundt om dit hus. I sådanne tilfælde er det nemlig ikke altid nok at begynde at lufte en masse ud, aftørre og desinficere samt male.

Indhent tre gratis tilbud online

Hvis det er noget, som du ikke har lyst til at kaste dig ud i på egen hånd, så kan du heldigvis finde alt den hjælp, som du behøver, hvis blot du tager et kig online. Her har du for eksempel mulighed for at indhente tre gratis og uforpligtende tilbud fra fagfolk inden for bekæmpelse af fugt. Og på den måde kan du danne dig et godt overblik over prisen og den tid, som det vil tage dig at slippe for fugt i for eksempel murstensvæg.