Et debitorskifte er når der overføres et pantebrev fra en ejer til en anden. Det er meget almindeligt at sådan et skifte er nødvendig ved eksempelvis et køb eller salg af en ejendom hvor der er kreditorer, som eksempelvis banken, der har en eller anden form for pant i en bolig. Det er ikke muligt at foretage et skifte uden at der er en advokat, der udarbejder alt papirarbejdet, i hvert tilfælde ikke hvis du vil være sikker på at det bliver gjort på rette vis.

Hos https://www.nemadvokat.dk/boligadvokat/debitorskifte/ kan du læse meget mere om sådan et skifte og se hvor du kan søge hjælp hvis det er nødvendigt i din situation. 

Derfor er det nødvendigt med et debitorskifte 

Et debitorskifte er nødvendigt, hvis der er parter der har en andel eller pant i eksempelvis en bolig der skal sælges. Således skal den nuværende ejer og lånemodtager overbringe pantebrev og de medfølgende hæftelser til en ny køber. Det betyder, at den nye ejer overtage alle de forudsætninger som sælger har i den nuværende situation for boligen og godkender eventuelle betingelser der kunne være i forbindelse med en ejerforening. Hvis der er et pantebrev vedhæftet til en pågældende bolig, så er det den eneste måde at der kan opstå et salg ved, at der foretaget et debitorskifte. 

Du kan få juridisk hjælp til dit skifte 

Står du i den situation at der skal foretages et debitorskifte inden du kan sælge eller købe en bolig, så er det en god idé at søge juridisk hjælp til overførslen af lånebetingelser eller pantebrevforordninger. Så er du i hvert tilfælde sikker på at det hele kommer til at foregå som det skal og at du eventuelt får de råd og den vejledning der måtte være nødvendig undervejs. Så skal du ikke selv indhente nødvendige oplysning fra eksempelvis tinglysningssystemet eller huske på at kontakte alle de relevante instanser der skal have besked om debitorskiftet. Med juridisk hjælp til et debitorskifte skal du slet ikke røre en finger, for det er advokaten der sørger for at indhente alle oplysninger og udarbejder de papirer der skal gøre sig gældende. 

Du bliver debitor hvis du låner penge i banken

Hvis du skal ud og købe en bolig, så bliver du helt automatisk til debitor hvis du vælger at låne penge i eksempelvis banken, som finansiering til dit køb. Her kan der blive oprettet et pantebrev der betyder, at din bank har en andel i din bolig, indtil du ikke længere skylder penge for finansieringen. Går der nogle år og du endnu ikke har betalt dit lån ud, men ønsker at sælge din bolig, så skal du som debitor have overført dit pantebrev til en kommende køber, som nu bliver en ny debitor og overtager de forpligtelser der er i forbindelse med lånet. Her overtages gælden og det er derfor nødvendigt at både debitor og køber underskriver et debitorskifte, da alt hvad der tilhører et lån af forpligtelser, ydelser og økonomi, overtages af den nye køber.