Keramisk coating af bil

Keramisk coating er en behandling, der påføres bilens lak for at beskytte den mod ridser, fugt, smuds og andre skader. Behandlingen danner et tyndt, hårdt lag på lakken, der er meget modstandsdygtigt over for gnidning og andre påvirkninger.

Keramisk coating har en række fordele, herunder:

 • Øget glans: Keramisk coating giver bilen en dyb og smuk glans. Dette skyldes, at det tynde lag reflekterer lyset bedre end den blotte lak.
 • Forebygger ridser: Keramisk coating er meget hård og modstandsdygtig over for ridser. Dette skyldes, at silikonepolymererne er meget modstandsdygtige over for gnidning.
 • Afviser vand og smuds: Keramisk coating er meget glat, hvilket gør det svært for vand og smuds at sætte sig fast. Dette gør det nemmere at holde bilen ren.
 • Nemmere at rengøre: Keramisk coating gør det nemmere at holde bilen ren. Dette skyldes, at det tynde lag gør det svært for vand og smuds at sætte sig fast.
 • Holdbarhed: Keramisk coating kan holde i op til 5 år. Dette afhænger dog af flere faktorer, herunder type coating, brugsbetingelser og vedligeholdelse.

Forskellige typer keramisk coating

Der findes to hovedtyper af keramisk coating: solid og multilags.

 • Solid keramisk coating er den mest almindelige type og er relativt billig. Den består af et enkelt lag af silikonepolymerer.
 • Multilags keramisk coating er mere holdbar og giver bedre beskyttelse end solid keramisk coating. Den består af flere lag af silikonepolymerer, der er blandet med andre ingredienser, såsom harpiks og kvarts.

Hvordan får man keramisk coating?

Keramisk coating skal påføres af en professionel bilplejevirksomhed. Behandlingen tager typisk et par timer og foregår i flere trin:

 1. Bilen vaskes og poleres grundigt for at fjerne al snavs og urenheder.
 2. En primer påføres for at forberede lakken til keramisk coating.
 3. Keramisk coating påføres i et tyndt lag.
 4. Keramisk coating poleres for at skabe en glat og skinnende overflade.

Vedligeholdelse af keramisk coating

Keramisk coating kræver en vis vedligeholdelse for at holde den i god stand. Du skal vaske din bil regelmæssigt med milde vaskemidler og undgå at bruge aggressive vaskemidler eller slibemidler. Du kan også bruge en keramisk coating-pleje for at forlænge holdbarheden af behandlingen.

Pris på keramisk coating

Prisen på keramisk coating afhænger af bilens størrelse, type coating og bilplejevirksomheden. Generelt kan du forvente at betale et sted mellem 5.000 og 10.000 kroner for en behandling.

Er keramisk coating det værd?

Keramisk coating er en langsigtet investering, der kan give dig mange fordele. Hvis du ønsker at holde din bils lak i god stand i mange år, er keramisk coating en god idé.