Det er ikke for fornøjelsens skyld, at sportsberømtheder ansætter deres egne personlige massører; massage er afgørende for optimal præstation, muskeludvikling og fremtidig kropstilstand. Massage er med til at opretholde optimal fysisk form hos sportsfolk!

 

Massage kan øge præstationsevnen, uanset hvilket niveau du har af ekspertise eller aktivitet. Det kan forbedre resultaterne, uanset om du er eliteatlet, fitnessentusiast eller blot løber til bussen. Desuden fremmer massage harmoni og flow i kroppen både fysisk og psykisk.

 

Hos os alle ophobes affald og spændinger over tid som følge af kroppens reaktion på stress og fysisk aktivitet eller som følge af at sidde i en ubehagelig stilling. Dette kan føre til skader og (hvis det er alvorligt nok) til invaliditet. En sportsorienteret massage lokaliserer og udviser affaldsstoffer, lindrer spændinger og tilfører frisk ilt og blod til kroppen.

 

Dybdegående bindevævsmassage har vist sig at være gavnlig i behandlingen af stress og højt blodtryk. I mange tilfælde kan det endda føre til vægttab efter. Massage stimulerer produktionen af oxytocin, et hormon, der sænker blodtrykket og samtidig fremmer kroppens immunsystem. Desuden har massagen en afslappende virkning og bidrager til at reducere inflammation samt kortisolfrigivelse, hvilket gør det til et fremragende redskab mod stress og mangel på overskud.

 

Massage forbedrer vores følesans og bevidsthed om vores krop. På samme måde bliver vi mere opmærksomme på vores kropsholdning, orientering og løfteteknik.

 

Massage handler ikke kun om afslapning og selvforkælelse, det handler også om at bevare sundheden.

11 grunde til at din krop fortjener en skøn omgang professionel fysiurgisk massage

 1. Du minimerer risikoen for at komme til skade
 2. Du styrker dit immunforsvaret
 3. Du forbedrer udviklingen af dit nervesystem
 4. Dine smerter og spændinger forsvinder gradvist
 5. Din helingsproces efter skader går i gang hurtigere
 6. Dit blodtryk sænkes
 7. Du får nemmere ved at tabe dig
 8. Du får mindre stress
 9. Du får bedre og dybere søvn
 10. Du bliver gladere humøret
 11. Giver bedre kropsholdning

 

Den massageteknik, som massøren bruger, varierer fra person til person, men målet er altid at genoprette muskelstrømmen. Og der findes en række forskellige metoder til at opnå det!

 

Ved tværgående massage masseres der f.eks. i muskelfibrernes retning for at afbalancere og slappe af i vævet. Det samme kan siges om fiberstrækninger. Massøren er i stand til at løsne vævet i det skadede område, hvilket reducerer smerter, spændinger og stress forårsaget af skaden.

 

For at blive en dygtig sportsmassageterapeut behøver du altså ikke at løbe et maraton eller en anden større sportspræstation. Din krop vil takke dig for at bevæge dig og sige ja til massage!