Det er ikke altid let at være pårørende til en misbruger. Man kan føle sig magtesløs og alene. Ofte bliver man også bebrejdet for den andens adfærd. Men det er ikke din skyld. Det er vigtigt at huske på, at den eneste person, der kan ændre noget, er misbrugeren selv.

Hvad er en misbruger?

En misbruger er en person, der har et problem med at bruge alkohol eller stoffer. Dette kan føre til, at personen får problemer med arbejdet, familien, vennerne og andre aspekter af livet.

Her er 5 råd til, hvordan du kan håndtere situationen:

1. Søg støtte

Der er mange forskellige steder, hvor du kan søge støtte. Dette kan være hos din familie, venner, på arbejdet eller hos en professionel. Det er vigtigt at have nogen at tale med, når man er pårørende til en misbruger.

2. Tag det ikke personligt

Det er ikke din skyld, at den anden person misbruger alkohol eller stoffer. Det er ofte en måde for personen at undgå at deal with deres egne problemer.

3. Giv ikke penge

Det kan være svært at sige nej, men det er vigtigt ikke at give penge til en misbruger. Dette kan føre til, at personen bruger flere penge på alkohol eller stoffer, og det kan gøre det sværere for dem at komme ud af deres misbrug.

4. Sæt grænser

Det er okay at sætte grænser for, hvad du vil tolerere fra en misbruger. Dette kan være grænser for, hvor meget tid du vil bruge på personen, hvilke aktiviteter du vil deltage i eller hvilke steder du vil gå.

5. Tal med en professionel

Hvis du føler, at du ikke kan håndtere situationen alene, så tal med en professionel. De kan hjælpe dig med at forstå, hvad der foregår, og de kan give dig råd til, hvordan du kan håndtere det.

Kilde: https://www.alfakbh.dk/kokain-bivirkninger/