Hvis du leder efter en måde at spare penge på dine energiregninger på, bør du overveje at investere i en ny varmepumpe. Varmepumper bliver mere og mere populære, og det er der en god grund til – de kan hjælpe dig med at spare mange penge på dine varmeudgifter. I dette blogindlæg vil vi nævne fordelene ved varmepumper, og hvordan de kan hjælpe dig med at spare penge på dine energiregninger. Vi vil også give dig nogle tips til, hvordan du vælger den rigtige varmepumpe til dit hjem.

Varmepumper kan spare dig penge

Varmepumper er en god investering for alle boligejere, der ønsker at spare penge på deres energiregninger. Varmepumper fungerer ved at overføre varme fra et sted til et andet og kan bruges til både opvarmning og køling. Da de ikke bruger fossile brændstoffer, er de meget mere effektive end traditionelle varme- og kølesystemer. Faktisk kan du spare op til 50 % på dine energiregninger ved at skifte til en varmepumpe.

Der er nogle få ting, du skal overveje, når du vælger en varmepumpe

Når du skal vælge en varmepumpe, er det vigtigt at overveje størrelsen på dit hjem, det klima, du bor i, og dit budget. Du skal også sikre dig, at du vælger et velrenommeret mærke, der tilbyder en god garanti. Vi anbefaler, at du taler med en kvalificeret VVS-installatør for at få hjælp til at vælge den rigtige varmepumpe til dit hjem.

Det er nemt at installere en varmepumpe

Når du har valgt den rigtige varmepumpe til dit hjem, er det nemt at installere den. De fleste varmepumper leveres med en detaljeret vejledning og kan installeres af en kvalificeret VVS-installatør. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du installerer den, anbefaler vi, at du beder en kvalificeret blikkenslager om hjælp.

Valg af varmepumpe type

Der findes tre typer af varmepumper:

  • Luft til luft-varmepumper
  • Luft til vand-varmepumper
  • Jordvarmepumper

Luft til luft-varmepumper: Luft-til-luft-varmepumper er den mest almindelige type varmepumpe. De fungerer ved at overføre varme fra luften udenfor til luften inde i dit hjem. Luft-til-luft-varmepumper er et godt valg til alle hjem, men de er især velegnede til hjem i moderate klimaer.

Luft-til-vand-varmepumper: Luft-til-vand-varmepumper fungerer ved at overføre varme fra luften udenfor til vandet i dit hjem. De er et godt valg til alle hjem, men de er især velegnede til hjem i kolde klimaer.

Jordvarmepumper: Jordvarmepumper fungerer ved at overføre varme fra jorden udenfor til luften inde i dit hjem. De er et godt valg til alle hjem, men de er især velegnede til hjem i kolde klimaer.

Tips til at spare penge med en varmepumpe

Her er to tips til at spare penge med en varmepumpe:

Installer en energieffektiv varmepumpe: Ligesom alle andre apparater, så findes der et vælg af forskellige modeller, som både varierer i størrelse, mærke og pris. Men sørg for at vælge en varmepumpe, som har et god energimærke, helst i klassen A (gamle A+++). Så bruger den mindre strøm og er mest energieffektiv.

Søg om tilskud: Hos energistyrelsen kan man søge om tilskud, hvis man har en luft til vand-varmepumpe eller jordvarmepumpe. Læs om tilskud her.