Hvad er sandsten, og hvad kan det bruges til? Sandsten er sand, der er sammenpresset og hærdet. Det kan få forskellige farver såsom grå, gul, rød og hvid. Derfor egner de sig godt til dekorationer, hvor man gerne vil bruge forskellige farver. Sandsten er et hårdt materiale, der er godt til brolægning, terrasser og indkørsler. Det er blevet meget populært på grund af dets flotte farver. Mange bruger det som dekorative indspark i haven med fliser i forskellige farver. 

Man bruger fliser i tykkelsen 2,5 m, og til indkørslen bruger man fliser i 7 cm tykkelse. Alle sandsten er unikke, så du får dit helt eget udtryk. Brug dem på din terrasse – det er super populært og flot. 

Hvor holdbare er de?

Sandsten importerer man ofte fra Indien, og de skal godkendes af Teknologisk Institut. Her vil man tjekke deres holdbarhed, levetid og kvalitet. De er blevet tilpasset det nordiske klima, så de er modstandsdygtige over for skiftende temperaturer og vindforhold i Danmark. De er dermed holdbare og kan holde i flere årtier. Granit er dog mere holdbart, da det er uopslideligt. Det er sandsten ikke. 

Sandsten har en ru overflade, så de er skridsikre i vådt vejr og til områder ved en pool. De kan bruges som mursten, trappetrin, brosten osv. 

Hvad koster sandsten?

Sandsten er en natursten, hvilket ofte er dyrt. De er dog billigere end granit og marmor. Det vil sige, at du ikke behøver at tømme pengepungen helt for at få flotte natursten i haven. Du kan altid finde priser på sandsten fliser her. 

Hvordan kan man bruge sandsten?

Du kan bruge sandsten i din have til din terrasse. Det vil have et unikt udseende fremfor de mere almindelige beton. Det vil give liv i haven og se super flot ud. Du kan også bruge sandsten som en flisehavegang eller til indkørslen. De er en holdbar sten, så den kan sagtens tåle at ligge udenfor. Det er populært at bruge meget tid i haven, og særligt terrassen bruger vi meget tid på. Her kan du have dine havemøbler, og du kan nyde haven på tæt hold. Her kan I grille om sommeren og børnene kan lege her om foråret. Med sandsten på din terrasse får du et flot udseende, og en terrasse der indbyder at bruge tid i haven. 

I dag bruger danskere deres penge på haven og ikke så meget på indmad i huset. Det skyldes, at vi gerne vil have naturen tæt på, og vi elsker at bruge tid i haven. Derfor er en terrasse med sandsten oplagt for dig, som elsker at bruge tid i haven og gerne vil prioritere det endnu mere. Du vil få et flot udseende, en holdbar terrasse, og du vil kunne nyde synet af din have og terrasse hele året rundt. Sandsten giver mere farve i haven også om vinteren, hvor alt andet er gråt. Det lyser op, og du kan bruge forskellige typer sandsten eller den samme, alt efter hvordan du ønsker at kombinere det.