Et nyt år byder selvfølgelig på nye udfordringer, og så har man måske også kigget tilbage på det tidligere år. En del har måske sagt til sig selv, at de gerne vil investere flere penge i det nye år – eller måske komme i gang med at investere, hvis de aldrig har gjort det før.

Det har aldrig været nemmere

Første gang vi investerede, så var det faktisk ikke så nemt, som det er i dag. Derudover var der ikke så mange informationer omkring investeringer, og så kunne man heller ikke finde gode guides på hverken søgemaskinerne eller på YouTube. I dag ser det helt anderledes ud, og det er til fordel for alle nye investorer. Det har aldrig været så nemt at komme i gang med investeringer – specielt i Danmark, hvor vi har NemID.

Før du går i gang

Før du overhovedet starter med at købe aktier eller investere i kryptovalutaer, så bør du finde ud af to ting. For det første skal du finde ud af, hvor meget du gerne vil investere. Du kan anse pengene for tabt med det samme, og dette kan måske ændre dit beløb til at være et mindre beløb. Når man investerer, så kan man nemlig miste sine penge – det bør være klart. For det andet skal du finde ud af, hvor store udsving eller potentielle tab, du kan leve med. For nogle er det en gevinst på 5 procent modsvaret af et potentielt tab på 10 procent. For andre er det noget helt andet.

De mest populære investeringer

Sidste år var den mest populære investering ifølge vores informationer at købe bitcoin. Første gang vi købte bitcoins, så brugte vi en dansk guide. Klik her for at se den. De kommer ind på de forskellige ting, du skal vide, før du investerer. Det er mere, end hvad vi kan nå at dække på denne her blog.

Udover bitcoin, så var nogle andre kryptovalutaer også meget populære. Her kan der nævnes ether og litecoin. Kigger vi derimod på aktier, så var Tesla og GameStop nok favoritterne i år blandt mange investorer. GameStop var faktisk den aktie med det største afkast på et tidspunkt på grund af deres short squeeze.