Pædagogik, Sundhed & Kreativitet

På PSK kan du blive afklaret om du har lyst og evner til at arbejde med mennesker. På værkstedet er du med til at planlægge og udføre aktiviteter ude af huset, både for børn i børnehaven, ældre på et plejehjem og andre relevante grupper. Derudover lægger vi vægt på det kreative, at vi har det rart og sjovt sammen, og der er god mulighed for selv at præge undervisningen med gode idéer.

Fastelavn

00 DSC 2813 w1920 web

Skolen holder et lille Piñata-party (en slags slå katten af tønden) fredag den 20 februar, kl. 11. Det er tilladt, at klæde sig ud! PSK er ved at forberede løjerne.

Den mexikanske tradition med at slå på en papmaché-figur fyldt med slik og legetøj ved festlige lejligheder kommer oprindelig fra Italien, hvor den kan spores helt tilbage til 1300-tallet under navnet pignatta. Fra Europa bragte spanierne traditionen videre til Mexico.

I Danmark var Fastelavn oprindelig en fest for at fejre overgangen fra vinter til sommer - man klædte sig ud som sommer og vinter og kæmpede så mod hinanden. Da kristendommen i den katolske udgave kom til Danmark i 700-tallet blev Fastelavn en fest og et ædegilde før den 40 dage lange faste. Ved reformationen i Danmark, hvor man overgik fra katolicismen til proestantismen fortsatte traditionen.

Helt op til slutningen af 1800-tallet kunne man opleve tøndeslagning med en levende kat, som normalt fik lov til at løbe, når bunden var slået ud af tønden.

Kontakt

Produktionsskolen Nordsjællands
Uddannelsescenter

Industrimarken 2 A
3300 Frederiksværk
Tlf: 47 72 43 00
Email: post@pnuc.dk

Her bor vi