Er du i tvivl om, hvad ordet iværksætteri rent faktisk dækker over? Så er du komme til det rette sted. Her vil du få forklaret, hvad det indebærer at være iværksætter, og hvad iværksætteri er for en størrelse. Når du har læst denne artikel, er du derfor langt klogere på, hvad iværksætteri er for noget.

Iværksætteri

Hvis du studser over hvad forskellen på en iværksætter og iværksætteri er for noget, så er forskellen blot om der er tale en specifik iværksætter, eller om der er tale om selve fænomenet iværksætteri. Iværksætteri er altså blot det at starte og drive en virksomhed. Når du har startet din egen virksomhed og driver den, så er du iværksætter, og det er iværksætteri du laver. Sværere er det faktisk ikke. Det er dog også den nemmeste del ved at drive virksomhed. Altså det med at starte den op. Det svære er at holde den kørende og skabe godt med overskud i den. For de iværksættere, hvor det går godt, og de får bygget gode virksomheder op, giver det tit mening at starte en ny virksomhed op og sætte den i gang. Iværksætter er altså ofte personerne bag de gode ideer og opstarten af virksomhederne. De personer bliver mere drævet af at finde på nye gode ideer og skabe gode virksomheder ud af dem. Starter du blot en enkelt virksomhed op inden for en branche, er du mere det man kalder en selvstændig erhvervsdrivende. Du kan læse mere iværksætteri hos ehandelsbladet.dk

Ny iværksætter?

Er du ny iværksætter? Så er der mange ting du skal have styr på indenfor det at drive en heriblandt både skat og moms. Det er nemlig afgifter, der skal betales og holdes styr på, allerede fra virksomhedens start. Så selvom du er helt ny inden for feltet, så skal du have styr på regnskabet. Heldigvis findes der masser af gratis kurser og how to-videoer online. Mange kommuner tilbyder faktisk også gode opstartskurser for nye iværksættere, du kan derfor med stor fordel undersøge, om din kommune også har sådan en tilbud.

Virksomhedsformer

Der findes flere forskellige virksomhedsformer, og uanset hvilken type virksomhedsform du foretrækker, er du stadig iværksætter. Det betyder altså noget, hvilken virksomhedsform du vælger for, om du er iværksætter eller ej. Du kan derfor roligt stifte den type virksomhed op, som du finder mest tiltalende og stadigvæk være iværksætter. Den store forskel på iværksættere og selvstændige erhvervsdrivende er, at en iværksætter ofte synes det er opstarten og ideen bag virksomheden der er den fedeste del. Hvor en selvstændig erhvervsdrivende synes det er selve det er drive lige netop deres virksomhed, der er den fedeste del. Man skal derfor være en bestemt type person som iværksætter. Du skal kunne se mange gode ideer og spotte, hvad det er folk har brug for og så skabe en virksomhed ud af det. Tit er det sådan, at iværksættere blot stifter virksomheden og den gode ide for derefter at sælge virksomheden videre. Det er nemlig ikke den del af, at drive virksomheden iværksættere oftest finder mest interessant.