En af de største investeringer i et hus er taget. Det er dog ikke alle, der ved, hvornår det er tid til at udskifte taget. Her får du nogle tips til, hvornår det er tid til at få lagt nyt tag til private og erhverv i Thisted.

Hvor gammelt er taget?

Det er en god idé at vide, hvor gammelt taget er, da der er forskel på, hvor længe de forskellige tagtyper holder. Et tegltag kan holde op til 100 år, mens et tag af eternit holder omkring 50 år. Dertil skal der lægges en vis vedligeholdelse, hvilket er med til at holde taget sundt og skimmelfrit. Hvis du ved, hvor gammelt taget er, så kan du bedre vurdere, om det er tid til at udskifte det.

Er der revner i taget?

Er der revner i taget, så er det en god idé at få det udskiftet. Revner i taget kan skabe fugt i huset, og det kan være med til at skabe skader. Har du ikke revner i taget, så er det en god idé at få taget kontrolleret. Det er nemlig ofte lettere at vurdere tagets tilstand udefra. Hvis der er revner i taget, så skal du få det skiftet hurtigst muligt, da der ellers vil kunne komme regnvand ned igennem revnerne og dermed kunne give vandskader, som vil være langt mere omkostningstungt at få rettet op, end det nye tag.

Skifter farven på taget?

Er der begyndt at komme alger eller mos på taget, så er det en god idé at få det udskiftet. Alger og mos kan skade taget, og det kan være med til at ødelægge facaden på huset. Hvis der er kommet mos og alger på taget, så kan det være en god idé at få en professionel til at fjerne det. Det kan være svært at få fjernet alle skidt fra taget, og det kan være svært at få taget beskyttet mod alger og mos igen. Hvis taget skifter farve, så kan det være tegn på, at taget er ved at falde fra hinanden. Det skal du få undersøgt, så du er sikker på, at taget ikke skal skiftes.

Konklusion

Der er mange ting du skal tage højde for, når du skal have lagt nyt tag. Taget er nemlig en vigtig del af bygningen, og det er vigtigt, at taget er i god stand. Der er nogle ting, der skal tages højde for, når du skal have lagt nyt tag. Det er vigtigt, at du finder den rigtige håndværker til at udføre arbejdet.