Lyskæder, nisser og gran. Julebelysning og -pynt findes i mange forskellige former og farver. Det skaber hygge og stemning, uanset hvor vi er henne. Alligevel starter der hvert år en diskussion på ny omkring, hvornår man må begynde at pynte op til jul. Nogle er nemlig meget imod at julen begynder, inden kalenderen siger december, imens andre knap nok har fået halloweenpynten ned, før det kribler for at finde julepynten frem. Forskning har dog for alvor slået fast, at du bliver mere lykkelig, når du pynter tidligt op til jul. Men hvad er grundene så lige til det? Det har vi taget et kig på i denne artikel.

Det tager os tilbage til barndommen

På de fleste arbejdspladser er december præget af stress og travlhed, og det betyder, at de små ting kommer til at tælle endnu mere. Julepynt og julebelysning frembringer de nostalgiske barndomsminder fra julen, som i de fleste tilfælde minde om forventningens glæde. Den glæde, som små børn glæder sig til hele december, og som kulminerer på juleaftensdag. Hvis du trodser julens skeptikere og pynter tidligt op til jul, vil du altså opleve glæde i længere tid.

De nostalgiske juleminder hjælper os også med at bedre forstå vores identitet, nemlig fordi vi genskaber en forbindelse til vores barndom. Det kan også hjælpe os med at minde vores mistede kære med glæde i stedet for sorg. Hvis du pynter tidligt op til jul, vil du altså også kunne føle dig mere forbundet med alle dem, du savner.

Julepynt giver venner

Julepynt og julebelysning gør ikke kun dig glad og skaber gode minder om vores kære afdøde. En undersøgelse viser faktisk, at folk opfatter andre som mere tilgængelige og åbne, hvis de har pyntet op uden for deres hus. Når du pynter tidligt op til jul, kan du altså skabe flere venskaber. Hvis du vil give dine naboer et godt indtryk og måske endda gøre dem i lidt bedre humør, er der altså kun god grund til at finde julepynten frem tidligt i år.