Du har sikkert hørt udtrykket “digital marketing” før, men hvad betyder det egentlig? Kort sagt er digital markedsføring en proces, hvor man bruger digitale kanaler til at fremme eller markedsføre sit produkt eller sin tjenesteydelse 

Digital markedsføring omfatter en lang række markedsføringsaktiviteter, lige fra oprettelse og forvaltning af et websted til udvikling og forvaltning af onlinekampagner til sporing af kunder på tværs af nettet og måling af resultaterne af din digitale markedsføringsindsats. Med andre ord, hvis det er noget, du kan gøre digitalt for at fremme din virksomhed, så falder det ind under digital markedsføring 

Hvorfor har din virksomhed brug for digital markedsføring? 

I dagens stadig mere digitale verden er det vigtigere end nogensinde før for virksomheder at have en effektiv digital markedsføringsstrategi på plads. Overvej disse statistikker 
-Over 80 % af amerikanerne handler nu online (fra kun 22 % i 2000) 
-67 % af millennials siger, at de er mere tilbøjelige til at købe fra et mærke, som de følger på sociale medier 
-74 % af forbrugerne bruger de sociale medier som rettesnor for deres købsbeslutninger 

Hvis du ønsker, at din virksomhed skal få succes, skal du helt klart have en stærk digital markedsføringsstrategi på plads. Men hvor skal du begynde? 

Udvikling af en digital markedsføringsstrategi 

Det første skridt i udviklingen af din digitale markedsføringsstrategi er at forstå din målgruppe. Hvem er dine potentielle kunder? Hvilke behov eller smertepunkter har de, som dit produkt eller din tjeneste kan hjælpe dem med? Når du har en god forståelse af dit målmarked, kan du begynde at udvikle en plan for, hvordan du kan nå dem. Her er nogle ting, du skal huske på, når du udvikler din strategi 
-Dit websted er ofte den første interaktion, som nogen har med dit brand, så sørg for, at det gør et godt indtryk! Sørg for, at dit websted er veldesignet, brugervenligt og informativt 
-Udvikl en stærk tilstedeværelse på de sociale medier. Send regelmæssigt engagerende indhold, og interager med brugere, der kommenterer eller deler dine indlæg 
-Invester i online-reklamer. Google AdWords, Facebook Ads og andre online reklameplatforme kan være yderst effektive til at nå potentielle kunder, der aktivt søger efter det, du har at tilbyde 
-Brug data og analyser til at spore resultaterne af dine digitale markedsføringsindsatser og juster din strategi i overensstemmelse hermed. Hvad virker? Hvad virker ikke? Juster din tilgang, indtil du finder en formel, der fungerer for dig 
-Og endelig må du ikke glemme offline markedsføring! Selv om digital markedsføring er utrolig vigtig, må du ikke glemme, at gammeldags offline markedsføringsteknikker som trykte annoncer, plakater eller tv-reklamer også kan være meget effektive til at nå ud til potentielle kunder 

Konklusion: Hvis du vil have din virksomhed til at få succes i dagens digitale verden, skal du have en stærk digital markedsføringsstrategi på plads. Start med at forstå din målgruppe og udvikle en plan for, hvordan du bedst når dem. Udnyt websteder, sociale medieplatforme, onlineannoncering og dataanalyse til at spore succesen af din indsats og foretage justeringer efter behov. Og glem ikke offline markedsføringsteknikker – de kan også være meget effektive!Ved at følge disse tips kan du udvikle en stærk digital markedsføringsstrategi, der kan hjælpe din virksomhed til at løfte den til det næste niveau.