Er du ligesom mange andre danskere interesseret i investeringer, så kan det give god mening at danne dig et overblik over de forskellige børser i Danmark og i udlandet. Der findes så mange forskellige, og man kan måske ikke rigtigt se fordelene ved at anvende den ene frem for den anden. Vi kan godt sige det med det samme: Der er ikke de helt store forskellige, hvis vi ser bort fra gebyrer. Det er dog svært for mange at se bort fra gebyrer – specielt hvis man er nybegynder.

Aktiehandel

Handler du med aktier, så har du nok allerede en konto hos Nordnet eller Saxo. Begge steder er meget gode, men der er forskelle på dem. Tidligere var der en relativt stor forskel på Nordnet og Saxo, fordi sidstnævnte havde en aktiesparekonto, hvorimod den anden ikke havde. I dag har begge en aktiesparekonto, og dermed er forskellen blevet mindre. Ønsker du at fokusere på amerikanske papirer, så bør du nok vælge Saxo. Er der derimod tale om månedsopsparing, så har Nordnet meget gode produkter.

Mange danskere ønsker også at købe bitcoin aktier, men det er ikke så simple produkter, som man tror. Derfor bør man nok læse en meget god artikel udgivet på MyCrypto om netop bitcoin aktier: https://mycrypto.dk/bitcoin-aktier/

Kryptohandel

Skal du handle med kryptovaluta, så er der nu mange flere muligheder. Kryptovalutaer handles i alle lande, og dette kan du udnytte. I Danmark findes der ikke rigtigt nogen børser, men der findes såkaldte videresælgere af krypto. Disse køber på børserne og sælger direkte til dig, og så tager de et relativt stort gebyr for at gøre det. Handler du store beløb, så bør du nok ikke anvende disse.

En af de mest anerkendte børser er Bitstamp, og det er gratis at oprette en konto hos dem. Hvis du gør dette, så kan du handle krypto til relativt lave gebyrer. Andre bemærkelsesværdige er Coinbase, Binance og BitPanda.