Vi vil alle gerne have rene, flotte og sunde tænder. Men hvordan er det nu lige, man bedst sikrer sig netop det? Det har vi talt med vores tandlæge i Greve om for at få disse 3 gode råd.

Brug en elektrisk tandbørste – det er mere effektivt

Det vigtigste man kan gøre, når man skal holde sine tænder sunde og rene, er at huske at børste dem. Men det er ikke alle tandbørster, der er lige effektive.

Den almindelige tandbørste skal dog ikke udskammes på nogen måde, for den kan være effektiv nok. Men en elektrisk tandbørste er betydeligt mere dybdegående og fjerner mere plak og flere bakteriebelægninger. Dermed er den med til at holde en højere standard af hygiejne. Det er der adskillige kliniske undersøgelser, der igennem tidernes løb har bekræftet.

Der er dog også andre fordele ved den elektriske tandbørste. F.eks. kan du få glæde af flere børsteindstillinger, så tandbørsten roterer og børster mere skånsom. Dertil kan du supplere med et blødere børstehoved, så du undgår problemer med at børste på tandkødet.

Som en sidste god feature har mange elektriske tandbørster en timerfunktion, som har til formål at sikre, at brugeren børster 2 minutter. Dette er for at sikre, at der bliver børstet grundigt nok i hele munden.

Vælg tandpasta med fluorid

Tandpasta SKAL være med fluorid – det vi normalt blot omtaler som fluor. Fluor er med til at hæmme udviklingen af caries og derfor beskytter det aktivt tænderne. Oversat: Fluor er med til at modarbejde huller i tænderne.

Det er desuden meget vigtigt at forstå, at det er rene myter, når nogen taler om, at fluor i tandpasta er skadeligt.

Brug tandtråd

Tandtråd er desværre ofte et overset redskab, når det kommer til god mundhygiejne. Tandtråden fjerner madresterne og er dermed med til at forhindre udviklingen af caries. Desuden er det også med til at give friskere ånde.

Mange glemmer desværre at supplere deres tandbørstning med brug af tandtråd. Glem derfor ikke dette værdifulde lille værktøj, som kan være med til at gøre en stor forskel.