Den hævder at sænke inflammation, forbrænde 600 kalorier, give en naturlig høj – og salget er steget under pandemien. Victoria Woodhall tasker op

Vi har haft vægtede tæpper og jordlagner til afslapning og for at give os bedre søvn. Nu er det hotteste sengerelateret wellnessudstyr, der kommer, det infrarøde saunatæppe. Denne svedige ‘sovepose’ hævder at bringe alle fordelene ved en infrarød sauna-session uden besvær til et fitnesscenter eller saunastudie. Du kan gøre det i komfort i dit hjem, væk fra andre svedige kroppe og uden dramaet fra fælles saunaetikette.

 

I en tid, hvor mange af os stadig er forsigtige med at gå ind i fællesrum, kan det være den perfekte måde at få dit helbred på. NordicHigh, der lancerede et infrarødt saunatæppe i Danmark i 2021, siger, at de blev overvældet af efterspørgslen og solgte ‘tusinder’ under lockdown. Som navnet antyder, er det meningen, at det skal frigive glade hormoner (min høj, geddit?). Jeg har haft min i et år nu, og den er virkelig kommet til sin ret at varme mine muskler op før yoga og for at dulme de smerter i hele kroppen, jeg oplevede efter mine Covid-vacciner. Min mand bruger det, når hans lændesmerter er slemme, eller når han er kommet ind fra en koldtvandssvømning.

 

Infrarøde saunaer har fået mange berømthedsfans fra Meghan Markle til Lady Gaga, som siger, at det hjælper med kroniske smerter ved fibromyalgi såvel som Jennifer Aniston, Miranda Kerr og Paris Hilton. Elle Macpherson skrev til Get The Gloss om sin kærlighed til sin bærbare Therasage sauna, formet som et pop-up telt, hvor hun marinerer i helende bølger, med hovedet stikket ud.

 

Makeup artist og wellness coach Bobbi Brown var for nylig begejstret for, at hendes Sunlighten Infra-Red Sauna pod hjælper hende med afslapning og betændelse. “Det er fantastisk til at opbygge kollagen… Det forbrænder endda kalorier,” siger hun begejstret. Der er ofte citerede påstande om, at en enkelt session kan forbrænde op til 600 kalorier, baseret på forskning fra 1981 offentliggjort i (præ-internet) Journal of the American Medical Association. Nyere forskning udført af Binghamton University viste, at deltagere, der brugte en 45-minutters session i en infrarød sauna tre gange om ugen, i gennemsnit mistede fire procent kropsfedt på 16 uger.

Infrarød varme trænger dybere ind end konventionel saunavarme og når lige ind i musklerne og fedtet. Det hævdes, at denne dybde er det, der hjælper den med at trække toksiner oplagret i fedt mere effektivt. Jeg har hørt det sagt, at IR-sved er mere ‘voksagtig’ end konventionel sved, men jeg har endnu ikke bemærket nogen Tussauds vibes selv. Uanset hvordan du får din varme, er det helt sikkert en hurtig vej til mindfulness. Du kan ikke lade være med at slappe af og fokusere; det sætter dig meget lettere ind i koncentrationsrummet ved at gøre dig mere bevidst om din krop.