Nu kan vi selvfølgelig ikke komme med en komplet liste over alle skattesatser inden for alle ting, man kan blive beskattet af. Af denne grund kommer vi med en meget vigtig skattesats, og det er den for investeringer. Her kigger vi specifikt på skat af fortjenesten på investeringer i aktier og kryptovalutaer. Mange har ikke helt forstået, hvordan det hele hænger sammen.

Hvis du handler med aktier

Handler du med aktier, så er der relativt gode nyheder til dig, hvis du handler dem inde på danske platforme. Gør du det, så bliver der automatisk udvekslet informationer med skat, og så er det faktisk automatisk indberettet for dig. Du bør dog alligevel tjekke, om alt stemmer. Hvis ikke, så kan det jo være, at du kommer til at betale for meget i skat.

Når alle handler er på plads, og du har fundet ud af, hvor meget aktieindkomst, du har haft, så kan du beregne din skat. Denne er automatisk beregnet for dig, men det er altid en god idé at bekræfte, at det er rigtigt. Du starter derfor med at udregne en skat på 27% af de første 56.500 kroner. Hvis du er gift, så skal du op på det dobbelte beløb. Herefter tager du 42% af alt over de 56.500 kroner i aktieindkomst, og lægger du de to tal sammen. Nu har du udregnet din skat.

Hvis du handler med kryptovalutaer

Som udgangspunkt får skat ikke automatisk information om dine handler med kryptovalutaer. Derfor skal du selv sørge for, at de er der. Reglerne for handel og skat er ikke så simple som med aktier, hvorfor mange har svært ved at forstå dem. Der er dog lavet en hjemmeside, hvor man kan finde ekstra god information om bitcoin skat og relatede emner. Du kan finde hjemmesiden her: https://bitcoinskat.dk/