Ja, titlen kunne være begyndelsen på en karakter, der skal stoppe sit drikkeri en gang for alle. Der er desværre mange, der døjer med alkoholmisbrug eller en eller anden form for afhængighed af alkohol. Det kan være, at det er blevet den lette vej til at dulme tanker, smerter eller bekymringer. Det kan også være forårsaget af sorg eller andre følelser, man allerhelst ønsker at skubbe væk og ignorere.

Fælles for dem alle, uanset hvad, er dog, at alkohol aldrig er den rette løsning, og at det blot er en midlertidig flugt, der blot vil skabe større problemer og mere skade end gavn.

Det kan være svært at indrømme

Det første skridt er naturligvis at indrømme over for sig selv, at man har et problem med at drikke. Det er vigtigt, at en person som Peter, der skal have hjælp, forstår, hvorfor han skal have hjælp. Og det forstår han først, hvis han kan anerkende sit problem og indrømme, at det er til stede. På samme måde kan man aldrig hjælpe en, der ikke ønsker at få hjælp, for så har de ikke den rette indstilling til at rykke problemet et andet sted hen, og så er det en kamp, der er tabt på forhånd.

Få hjælp både som misbruger og pårørende

Det kan være enormt hårdt for begge parter, når en person har et alkoholmisbrug. Det kan for misbrugeren være en svær og ond cirkel at bryde ud af igen. Og når først man sidder i det, kan konsekvenserne være så store, at det føles som tæt på umuligt at komme ud af det igen – og mange kan slet ikke overskue tanken om ikke at have det i sin hverdag længere.

Som pårørende kan det være til stor frustration at føle, at man ikke kan gøre noget. Det kan være, at man har forsøgt ad flere omgange, men at resultatet er det samme hver eneste gang; at der ikke sker noget, og at personen blot fortsætter sit misbrug. Det er tid, energi og svære tider, der ikke rykker noget som helst. Heldigvis er der hjælp at hente for jer begge, for med alkoholbehandling kan I hver især eller sammen tage kontakt for at få hjælp.

At forsøge at hjælpe indbyrdes kan for nogen også være det forkerte udgangspunkt. Derfor kan det være, at det, der skal til, er, at en person udefra træder til og er klar på at hjælpe jer begge – uanset om det er sammen eller hver for sig.